Οι τουρίστες της κρουαζιέρας δεν κινούνται ελεύθερα στην Κέρκυρα

Οι τουρίστες άρχισαν να φτάνουν στην χώρα και τα πρώτα κρουαζιερόπλοια δένουν σε λιμάνια προσφιλών προορισμών. Εν τούτοις, δεν υπάρχει το αντίστοιχο όφελος για τις τοπικές κοινωνίες, καθώς έχει εφαρμοστεί ένα πλαίσιο που δεν επιτρέπει στους επισκέπτες να κινηθούν ελεύθερα, να επισκεφτούν ιστορικούς τόπους, μουσεία, καταστήματα και χώρους εστίασης.

Το θέμα προκάλεσε την αντίδραση των Κερκυραίων. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί οι επαγγελματίες του νησιού, αντιδρώντας στην απαγόρευση της ελεύθερης διακίνησης των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων στο νησί. Ο Παντελής Γιαννούλης, πρόεδρος της Ένωσης καταστηματαρχών Παλιάς Πόλης μίλησε για τις στρεβλώσεις που προκαλεί στην τοπική αγορά η χρήση από μέρους των εταιριών κρουαζιέρας του πρωτοκόλλου «BUBBLE», που απαγορεύει την ελεύθερη διακίνηση και επιβάλλει  την επιλεκτική και καθοδηγούμενη μετακίνηση των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων σε συγκεκριμένους  χώρους και καταστήματα. Όπως επισημαίνει  η κρουαζιέρα πρέπει να είναι ανταποδοτική.

«Πρόκειται για πρωτόκολλα που επέβαλαν οι πλοιοκτήτριες εταιρείες και Tour-Operator, που διακινούν τους τουρίστες και δεν υπάρχει κανένα όφελος για τους επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου», αναφέρει ο κ. Γιαννούλης.

Η Κέρκυρα που στηρίζεται στην τουριστική βιομηχανία βρίσκεται σε κάκιστο σημείο, μετά την πανδημία. Με τον κατευθυνόμενο τουρισμό δεν υπάρχει προοπτική για το μέλλον και τα έσοδα είναι μειωμένα κατά 60% έως 70%, που είναι καταστροφικό για τον επιχειρηματικό κόσμο, τονίζει ο κ. Γιαννούλης. «Αν συνεχιστεί αυτό ολόκληρο το νησί θα απαξιωθεί ως τουριστικός προορισμός».  Οι εκπρόσωποι των διαφόρων φορέων σκέφτονται την νομική προσφυγή κατά των εταιρειών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος