Οι Σέρβοι ανυπομονούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα

Μεγάλη αγάπη τρέφουν για την Ελλάδα οι πολίτες της Σερβίας. Για τους Σέρβους Ελλάδα σημαίνει διακοπές, ξεκούραση, γαλήνη κάτι που ειδικά φέτος έχουν ανάγκη μετά από ενάμιση χρόνο δοκιμασίας εξαιτίας της πανδημίας. Περιμένουν όλοι με αγωνία το άνοιγμα του τουρισμού, αν και όπως υποστηρίζουν ότι το κόστος του μοριακού τεστ για όλη την οικογένεια είναι μεγάλο. Από την πλευρά τους οι τουριστικοί πράκτορες έχουν ήδη 200.000 voucher για Ελλάδα από πέρσι.
Η Ένωση Τουριστικών πρακτορείων Σερβίας κατέθεσε στην κυβέρνηση αίτημα να γίνεται δωρεάν το μοριακό τεστ για τα παιδιά μέχρι 18 ετών, που πηγαίνουν διακοπές με τους γονείς τους. Σε ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά πρακτορεία της Σερβίας εκφράζεται αισιοδοξία για την φετινή θερινή σεζόν, αλλά επισημαίνεται ότι το κόστος του μοριακού τεστ για τα παιδιά μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα.
Στη Σερβία η επιδημιολογική κατάσταση εξαιτίας των εμβολιασμών έχει βελτιωθεί αισθητά. Τα νέα κρούσματα κορονοϊού μειώνονται όπως και οι ασθενείς, ενώ, σχεδόν το 50% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί. Όλα αυτά κάνουν τους Σέρβους να μπορούν να προγραμματίζουν τις διακοπές τους για το καλοκαίρι και στις προτιμήσεις του η Ελλάδα κατέχει εξέχουσα θέση.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΠΕΛΠΑΣ
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος