Οι προετοιμασίες για το πατρινό καρναβάλι ξεκινούν πριν τα Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι προ των πυλών, στην Πάτρα όμως ετοιμάζονται για το καρναβάλι, στο οποίο έχουν χτίσει τη δική τους παράδοση και κάθε χρόνο πλήθος επισκεπτών δίνει το παρών στην πρωτεύουσα της Αχαΐας.

Δεν είναι υπερβολή μάλιστα, ότι μόλις τελειώνει το καρναβάλι, ξεκινούν άμεσα οι ετοιμασίες για το επόμενο. Έτσι έγινε και αυτή τη χρονιά και στα εργαστήρια ο προετοιμασίες συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς για να είναι έτοιμα τα καρναβαλικά άρματα. Από το εργαστήριο κατασκευής των περίφημων καρναβαλικών αρμάτων ο Νίκος Λιβάνης, υπεύθυνος καρναβαλικού συνεργείου στο Δήμο Πατρέων μιλά στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3.

«Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει από τον Απρίλιο, ετοιμάζουμε έξι άρματα εντελώς καινούρια. Ο βασιλιάς καρνάβαλος είναι ο βασιλιάς της παγκοσμιοποίησης, παίζει σκάκι με όλες τις χώρες του κόσμου, η βασίλισσα είναι ένα καλλιτεχνικό άρμα με θέμα τη θάλασσα. Είναι απερίγραπτο το συναίσθημα όταν έχεις ένα σχέδιο σε ένα φύλλο χαρτί και με την πάροδο των εργασιών φτάνεις να το δεις μπροστά σου σε μια τεράστια κλίμακα, αυτό σε αποζημιώνει. Ευελπιστούμε ότι θα γίνει μια σχολή στα προσεχή χρόνια, μήπως βγούνε νέοι καλλιτέχνες», όπως αναφέρει.

Σήμερα λήγει η κατάθεση της δήλωσης ενδιαφέροντος για όσες κοπέλες θα ήθελαν να μπούνε στη διαδικασία επιλογής για τη φετινή βασίλισσα.

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Βασιλάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος