Οι πολίτες αποκτούν ψηφιακό σημείο επαφής με τον δήμο Ιωαννιτών

Στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της πόλεως των Ιωαννίνων εντάσσονται οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες που προσφέρονται από τον δήμο προς τους πολίτες, με αποτέλεσμα η πλειονότης των υπηρεσιών να εκτελούνται εξ αποστάσεως.

Ο Μωυσής Ελισάφ, δήμαρχος Ιωαννιτών, εξηγεί ότι το βήμα στο μέλλον έγινε και στόχος είναι η εξοικίωση των πολιτών με τις νέες τεχνολογίες που θα διευκολύνουν την ζωή τους. Ο Δήμος κατέχει υψηλή θέση στην  Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών, το πρόγραμμα για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του Δημόσιου Τομέα, που περιλαμβάνει την προστασία προσωπικών δεδομένων, την διασφάλιση της προσβασιμότητας στα άτομα με αναπηρία, την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, την ελεύθερη πρόσβαση σε ανοικτά δεδομένα του Δημοσίου- μητρώα και διοικητικά έγγραφα, κά.

Όσον αφορά στα μέτρα που λαμβάνει ο Δήμος Ιωαννιτών για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσεως, ο κ. Ελισάφ αναφέρει την προσπάθεια για την μείωση της κατανάλωσης ρεύματος κατά 10%. «Θα φωτίσουμε τα Χριστούγεννα, αλλά με χρήση λαμπτήρων μειωμένου κόστους και για λιγότερες ώρες». Ταυτοχρόνως, στέλνει το μήνυμα «Ο καθένας στην δουλειά μας πρέπει να συμπεριφέρεται όπως στο σπίτι μας». Φροντίζοντας για την εξοικονόμηση ενέργειας στον δημόσιο χώρο, εξοικονομούνται χρήματα και στον ιδιωτικό. Πρόκειται για συγκοινωνούντα δοχεία.  Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ελισάφ: «θα είναι Χριστούγεννα τύπου μίνιμαλ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος