Οι παράγοντες που ευθύνονται για την υπογεννητικότητα

Εκδήλωση-συζήτηση με τίτλο «Υπογεννητικότητα και γονιμότητα στο σήμερα» διοργανώνουν σήμερα Τετάρτη 29 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Νερού, Λεωφόρος Β. Γεωργίου 1).
Τα ζευγάρια πρέπει να συνεργάζονται και ιδιαίτερα οι άντρες με τους γιατρούς ώστε να ανιχνεύονται τυχόν μικρόβια και παθήσεις που ενισχύουν την υπογονιμότητα, δήλωσε στην ΕΡΤ3 η Δρ. Θεοδοσία Ζεγκινιάδου, που συμμετέχει στην εκδήλωση.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει επαρκής στήριξη και εργασιακή κατοχύρωση των γυναικών που θέλουν να τεκνοποιήσουν, διαπίστωσε η Ασημίνα Φιλιοπούλου, δικηγόρος, που επίσης συμμετέχει στην εκδήλωση.
Επίσης δεν υπάρχει υποστήριξη για την ανατροφή των παιδιών ιδιαίτερα στην προσχολική ηλικία, πρόσθεσε.
Η μέση ηλικία των γυναικών που τεκνοποιούν σημερα στην Ελλάδα είναι από 35 έως 40 έτη και οι περισσότερες έχουν στήριξη από την οικογένειά τους παρά από την Πολιτεία, τόνισε η κα Φιλιοπούλου.
Ένα μέτρο που μπορεί να βοηθήσει είναι η κρυοσυντήρηση ωαρίων πριν τα 35 έτη αλλά επίσης και η ενίσχυση θεσμών όπως “η νταντά της γειτονιάς” με τη βοήθεια των ΟΤΑ, κατέληξε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος