Οι μαγευτικές παραλίες της Θεσπρωτίας υποδέχονται τους τουρίστες

Με αισιοδοξία βλέπουν οι τοπικοί φορείς την πορεία του τουρισμού στην Θεσπρωτία. Λόγω του αεροδρομίου της Πρεβέζης που άνοιξε πρόσφατα, οι αφίξεις ήταν περιορισμένες. Όπως επισημαίνει ο Ντίνος Ρέβης αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσπρωτίας λόγω της πανδημίας οι κρατήσεις αρχίζουν τώρα, και αναμένεται να κορυφωθούν από τον Ιούλιο και μετά. Οι πληρότητες θα κυμανθούν σε υψηλά επίπεδα, κατά μέσο όρο στο 60%, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που θα αγγίξουν έως και το 80%.

Ο κ. Ρέβης υπενθυμίζει ότι σχεδόν το σύνολο των ξενοδοχείων είναι συμβεβλημένα με τον κοινωνικό τουρισμό και διατίθενται καταλύματα για όλους, με υψηλών προδιαγραφών παροχή υπηρεσιών ανεξάρτητα από τις οικονομικές δυνατότητες του καθενός. Απευθύνει πρόσκληση σε εκείνους που έχουν από πέρυσι τα κουπόνια κοινωνικού τουρισμού να τα αξιοποιήσουν έως το τέλος Ιουλίου.

Οι επισκέπτες στην Θεσπρωτία έχουν πολλές επιλογές εκτός από τις παραλίες και την θάλασσα. Στην περιοχή υπάρχει ένας μοναδικός υδροβιότοπος. Ο Φορέας Διαχείρισης Καλαμά, Αχέροντα, Κέρκυρας υποδέχεται μαθητές και ομάδες επισκεπτών, τους οποίους ξεναγεί στην έκθεση του κέντρου, και τους δίνει την δυνατότητα να παρατηρήσουν διάφορα είδη ορνιθοπανίδας με τηλεσκόπια και κιάλια, αναφέρει ο πρόεδρος του φορέα Μάρκος Νικολάου.

Στις βραχώδεις και στις δασωμένες πλαγιές των Στενών του Αχέροντα φωλιάζουν πολλά είδη αρπακτικών πουλιών, κινούνται άγρια ζώα, ενώ στα νερά του ποταμού, όπου αναπαράγονται περισσότερα από εννέα είδη ψαριών, ζουν βίδρες και άλλα θηλαστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος