Οι «κρυμμένοι τουριστικοί «θησαυροί» σε Βόιο Κοζάνης και Σουφλί

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στους τουριστικούς προορισμούς που μπορεί να επισκεφτεί κανείς όλο το χρόνο, είτε το καλοκαίρι, είτε το χειμώνα. Την περίοδο των γιορτών πολλοί είναι εκείνοι που θα κάνουν εξορμήσεις, και η περιοχή του Βοΐου στην Κοζάνη, αλλά και το Σουφλί στο νομό Έβρου, προσφέρουν ξεχωριστές εμπειρίες και μοναδικές εικόνες με τα φυσικά τοπία τους.

Ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής και ο αντιδήμαρχος Σουφλίου, Θεόδωρος Τσιαμήτας μίλησαν στην εκπομπή «Τριτολογίες», της ΕΡΤ3 για τα «μυστικά» των περιοχών τους.

«Το Βόιο βρίσκεται στο κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας, στον άξονα της Εγνατίας και είναι μια εύκολη εκδρομή, ενώ όλο το Δεκέμβριο έχουμε εκδηλώσεις. Με τα καλύτερα χάλκινα στην Ελλάδα, φαγητό, με τα καλύτερα χωριά, ενώ στις σπεσιαλιτέ μας είναι η προβατίνα, το τυρί μπάτζος κ.α. Έχουμε 73 οικισμούς, ήδη έχουν έρθει από πολύ μακριά, ομογενείς και περιμένουμε και επισκέπτες τελευταίας στιγμής. Το σλόγκαν μας είναι «πολλά μυστικά και εκπλήξεις που πρέπει να ανακαλύψετε», καθώς το Βόιο έχει μείνει πολλά χρόνια «κρυμμένο» και επίσης σημαντικό ότι οι άνθρωποι μας είναι πολύ φιλόξενοι», όπως ανέφερε ο κ.Ζευκλής.

Ο κ.Τσιαμήτας ανέφερε για το Σουφλί:

« Ο δήμος Σουφλίου επλήγη από τις πυρκαγιές το καλοκαίρι. Προσπαθήσαμε όμως μέσω του Δαδιά pass να τονωθεί ο δήμος μας, έχει πολλά πράγματα να δει κανείς. Υπάρχει το δάσος της Δαδιάς, οι λίμνες,, κατασκευάζεται το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο, μόνο από εθελοντές. Το μυστικό μας είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι του Σουφλίου, που είναι καλόψυχοι, αγαπούν τον τόπο τους και το δείχνουν με όλες τις δράσεις τους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος