Οι κίνδυνοι για τα παιδιά από το διαδίκτυο και η αποτροπή τους

Στους κινδύνους που απορρέουν για τα παιδιά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρθηκε στην ΕΡΤ3 ο Γιώργος Παπαπροδρόμου, υποστράτηγος εν αποστρατεία, πρώην προϊστάμενος του τμήματος ηλεκτρονικού εγκλήματος του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Το πρόβλημα μπορεί να εντοπιστεί στο ότι οι γονείς δε γνωρίζουν τους περιορισμούς και τις συνθήκες που επικρατούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόνισε ο κ. Παπαπροδρόμου. Επίσης πρέπει να προσεχθεί από τους γονείς η κατάχρηση του χρόνου που περνούν τα παιδιά μπροστά σε οθόνες αλλά και η συμμετοχή τους σε διαδικτυακά παιχνίδια.

Μεγάλο πρόβλημα που δημιουργεί κινδύνους έκθεσης των παιδιών σε κακοποιητικές συμπεριφορές αποτελεί και η φτώχια και η ανέχεια των οικογενειών αλλά και η άγνοια και αγραμματοσύνη των γονέων, πρόσθεσε ο κ. Παπαπροδρόμου. Σημαντικό ρόλο στην αποτροπή αυτών των κινδύνων παίζει η ουσιαστική επικοινωνία των γονέων με τα παιδιά ώστε να παρατηρούνται οι αλλαγές στη συμπεριφορά τους αλλά και η συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς. Επίσης μπορεί να αποτρέψει τον κίνδυνο και η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των γονέων, κατέληξε ο κ. Παπαπροδρόμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος