Οι καταναλωτές μειώνουν τις ποσότητες στην αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων

Από ψυγείο σε ψυγείο των σούπερ μάρκετ οι καταναλωτές αναζητούν την πιο οικονομική λύση για το πορτοφόλι τους στην αγορά γαλακτοκομικών ενώ έμποροι βλέπουν μείωση της κίνησης στους πάγκους τους.

Φέτα με τα γραμμάρια και όχι με το κιλό ζητούν πλέον οι περισσότεροι. Συσκευασμένη φέτα σε άλμη των 400 γραμμαρίων πωλείται σε 11 διαφορετικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ από 5,85 έως 6,75 ευρώ, με την τιμή κιλού να κυμαίνεται από 14,63 έως 16,88 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία πληθωρισμού αύξηση 2,8% στην τιμή του κατέγραψε το γιαούρτι τον Ιανουάριο σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2023. Αντίθετα μειώθηκαν οι τιμές σε φρέσκο γάλα και τυριά κατά 4,4 και 1,9% αντίστοιχα. Η μεταβολή τιμών όμως σε σύγκριση Ιανουαρίου 2023 και Ιανουαρίου 2024 κατέγραψε σε γαλακτοκομικά και αυγά αύξηση 0,9%.

Άγνωστο παραμένει ακόμη εάν οι τιμές γαλακτοκομικών στη λιανική θα επιβαρυνθούν από τις καταστροφές στο ζωικό κεφάλαιο της Θεσσαλίας αφού η περιοχή δίνει το 24% της συνολικής παραγωγής πρόβειου γάλακτος.

Τα νέα μέτρα του υπουργείου Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τη μείωση τιμών προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Μαρτίου.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Συμεωνίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος