Ανησυχία και προβληματισμό για τις επιπτώσεις στον ελληνικό τουρισμό δημιουργεί στους εκπροσώπους του κλάδου η κρίσιμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Στο μεταξύ πολλοί είναι οι Ισραηλινοί που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας λόγω των εξελίξεων.
Μάλιστα είναι εκατοντάδες οι Ισραηλινοί που είναι «εγκλωβισμένοι» τόσοι στη Θεσσαλονίκη, όσο και σε άλλους ταξιδιωτικούς προορισμούς, όπως σε Κρήτη, Πελοπόννησο και Αθήνα, καθώς έχει κλείσει ο εναέριος χώρος στο Ισραήλ, εδώ και μια εβδομάδα. Στη Θεσσαλονίκη νοικιάζουν διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, παρατείνοντας τη διαμονή τους και ενημερώνονται συνεχώς για τις εξελίξεις στη χώρα τους, εκφράζοντας ανησυχία και φόβο τόσο για τους δικούς τους ανθρώπους, όσο και τις επιχειρήσεις και δουλειές που έχουν αφήσει πίσω.
Από χθες και σταδιακά έχουν ξεκινήσει οι πτήσεις επαναπατρισμού προς το Ισραήλ, καθώς διεθνώς 120.000 είναι οι Ισραηλινοί που ήταν εκτός της χώρας τους και έχει δημιουργηθεί μια λίστα αναμονής για την επιστροφή τους.
Στον τουριστικό κλάδο ήδη καταγράφηκε το πρώτο «κύμα» ακυρώσεων, ωστόσο όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, είναι διαχειρίσιμο
Ρεπορτάζ: Τίμος Φακαλής
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος