Οι δήμοι «τρέχουν» για να μειώσουν το ενεργειακό κόστος

Λαμπτήρες ηλεκτροφωτισμού σβήνουν ή αντικαθίστανται με led, φωτοβολταϊκά τοποθετούνται σε δημοτικά κτίρια και σχολεία, και ορίζεται ενεργειακός υπεύθυνος σε κάθε δήμο. Ο σκοπός είναι ένας. Η μείωση του ενεργειακού κόστους.

H ενεργειακή ακρίβεια αποτελεί πονοκέφαλο για τους προϋπολογισμούς των δήμων. Πολλοί, έχουν ήδη εξαντλήσει τον προϋπολογισμό του 2022 από τον Ιούλιο για τις ενεργειακές ανάγκες.

Υπολογίζεται ότι το 60% των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης δεν έχει ακόμη εξοφλήσει τις οφειλές στις εταιρίες φυσικού αερίου από τον προηγούμενο χειμώνα.

Στον δήμο Νεάπολης Συκεών από τον Ιούνιο έσβησε ο 7ος λαμπτήρας οδοφωτισμού, με την εξοικονόμηση ενέργειας να αγγίζει το 15% και σε κάθε δημοτικό κτίριο ορίστηκε ενεργειακός υπεύθυνος.

Στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη 9.000 λαμπτήρες άλλαξαν στον οδικό φωτισμό, εξασφαλίζοντας 65% εξοικονόμηση ενέργειας ενώ ο δήμος Καλαμαριάς ήδη τοποθέτησε φωτοβολταϊκά σε σχολικά κτίρια.

Ήδη δήμοι και υπουργείο Εσωτερικών βρίσκονται σε συζητήσεις προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η εκταμίευση Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των δήμων για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΜΠΑΚΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος