Η διστακτικότητα των τουριστών υποχωρεί σταδιακά και αρχίζουν οι κρατήσεις στην Μύκονο. Ακριβές κρατήσεις, ακριβές διανυκτερεύσεις και ιδιαίτερος τρόπος ζωής είναι τα κοινά χαρακτηριστικά των τουριστών με υψηλά εισοδήματα σε γνωστούς προορισμούς παγκοσμίως, αναφέρει ο Mανουέλ Καρδάς, διευθυντής ταξιδιωτικού γραφείου, που δραστηριοποιείται στο νησί των ανέμων και στο Ντουμπάι.
Η Μύκονος εξελίχθηκε σε τουριστικό βιομηχανικό κέντρο τα τελευταία περίπου σαράντα χρόνια. Με σκοπό να προσελκύσει τα φώτα της προσοχής και να αυξήσει την επισκεψιμότητα, προέβαλλε κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, χωρίς να σημαίνει ότι τα διέθετε και στο παρελθόν, δηλαδή την περίοδο που ήταν πραγματικά κοσμοπολίτικο νησί για πραγματικούς αστούς και διασήμους. Ήταν μια εποχή που πολλοί νοσταλγούν. Τότε που δεν υπήρχε οδικό δίκτυο για τις γνωστές παραλίες και οι επισκέπτες στα εστιατόρια συζητούσαν μεταξύ τους για κάποιον κοινό γνωστό. Ίσως ο σημερινός της χαρακτήρας απορρέει από το παρελθόν της και η αρχαία ρήση «πάντες υπό μίαν Μύκονον», εκφράζει ότι όλα τα ασύνδετα, ακατανόητα και ανόμοια που βρίσκονται εκεί.
Σε αυτό το θέρετρο της ξέφρενης διασκέδασης, της αχαλίνωτης ελευθεριότητος και του επιφανειακού ευδαιμονισμού, δεν έχει μείνει σπιθαμή γης που να μην έχει ξενοδοχεία, μπάρ, και καταστήματα, όπου οι εγγεγραμμένοι στο libro d’oro της εφήμερης διασημότητας καταθέτουν τα χρήματά τους.
Τι κοινό έχουν η Μύκονος και το Ντουμπάι; Μια τουριστική ελίτ και κοινούς επενδυτές. Οι επιχειρηματίες Aymeric Clemente και Remi Laba μετέφεραν την προηγούμενη εμπειρία τους στη φιλοξενία στον χώρο της εστίασης, με τα εστιατόρια «Bagatelle», που λειτουργούν σε εννέα πόλεις στον κόσμο, μεταξύ των οποίων και το Ντουμπάι. Τελευταία τους επιλογή η Μύκονος, όπου σε έκταση 2,5 στρεμμάτων φιλοδοξούν να δημιουργήσουν μια νέα Γαλλική Ριβιέρα.
Κάποιοι ατυχώς ονομάζουν την Μύκονο «Ντουμπάι του Αιγαίου», ενώ το τεχνικό κατασκεύασμα στον Περσικό κόλπο αντί για φυσικές ομορφιές προσφέρει ουρανοξύστες με θέα και πολυκαταστήματα. Το μόνο που συνδέει το Μπουρτζ Χαλίφα με τους ανεμόμυλους της Μυκόνου είναι η απόσταση των 3.000 και πλέον χιλιομέτρων, που πρέπει να διανύσει όποιος θέλει να τραβήξει μια selfie και να προβάλει ότι βρισκόταν εκεί. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Το ψαροχώρι του Ντουμπάι δημιουργήθηκε τον 18ο αιώνα με λιγότερους από 800 ανθρώπους, ενώ το ψαροχώρι της Μυκόνου κατοικημένο τουλάχιστον πριν από 3.000 χρόνια έλαμψε από το φως του ήλιου στο ιερό της Δήλου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος