Οι αγρότες επιμένουν στα αιτήματά τους πριν τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό – Έκλεισαν δρόμους σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Περίπου τέσσερις ώρες διήρκησε στη Σίνδο η παναγροτική συνεδρίαση των αγροτών από μπλόκα όλης της χώρας, με τους συμμετέχοντες να καταλήγουν στα μέλη της δεκαπενταμελούς επιτροπής, που θα συναντηθεί την Τρίτη (13/2) στις 12:00 με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα μέλη θα είναι έξι από τη Μακεδονία και τον Έβρο, έξι από τη Θεσσαλία, δύο από τη Στερεά Ελλάδα και ένα από την Πελοπόννησο.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Τα βασικά τους αιτήματα, που γνωστοποίησαν και με επιστολή τους στον πρωθυπουργό είναι η θεσμοθέτηση αγροτικού πετρελαίου, επτά λεπτά ανά κιλοβατώρα το αγροκτηνοτροφικό ρεύμα, αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ, αύξηση ποσών ευρωπαϊκών κονδυλίων, που δεν καλύπτονται από τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, έλεγχοι από την κυβέρνηση για ελληνοποιήσεις στα τελωνεία, κατάργηση ΦΠΑ στα εφόδια και στις ζωοτροφές, έργα υποδομής και αντιπλημμυρικά έργα.

Οι αγρότες αποφάσισαν να μην κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, παραμένουν στα μπλόκα και θα συνεχίσουν τους συμβολικούς αποκλεισμούς, όπως συνέβη και απόψε στα Μάλγαρα, όπου για άλλη μία φορά προχώρησαν στο κλείσιμο της ΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Επίσης, αγρότες της Χαλκιδικής προχώρησαν σε δίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών, στο ύψος της Πορταριάς.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ρεπορτάζ: Έλενα Αποστολίδου, Ανδρέας Σταματόπουλος, Τίμος Φακαλής, Θωμαή Αδάμου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος