Οδησσός: Πόλεμος νεύρων σε εξέλιξη με τις θαλάσσιες νάρκες στη Μαύρη Θάλασσα

Συνεχίστηκαν και χθες οι εκτοξεύσεις πυραύλων από τον ρωσικό στόλο προς περιοχές της Ουκρανίας, μεταδίδει από την Οδησσό ο Κ. Καντούρης.

Την ίδια ώρα οι αρχές του Μικολάιβ διέψευσαν νέα επίθεση προς την πόλη από τη Χερσόνα. Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται μάλιστα ότι απώθησαν τους Ρώσους στα 40 χλμ μακριά. Από τον βομβαρδισμό στην περιφερειακή διοίκηση στο Μικολάιβ ο απολογισμός έχει φτάσει τους 12 νεκρούς και τους 33 τραυματίες από τον πύραυλο που διέλυσε το κτίριο.

Στην Οδησσό επικράτησε ησυχία όλο το βράδυ. Η μόνη παραφωνία ήταν η ομοβροντία πυρών γύρω στις 11.00 για την αναχαίτιση αναγνωριστικών αεροσκαφών.

Ο πόλεμος νεύρων με τις θαλάσσιες ναρκες στη Μαύρη Θάλασσα συνεχίζεται. Μερικές από αυτές βρέθηκαν στις ακτές της Ρουμανίας και της Τουρκίας. Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι πρόκειται για δικές τους νάρκες που είχε συλλέξει η Ρωσία από την περίοδο της Κριμαίας και τις απελευθέρωσαν τώρα. Ταυτόχρονα επιμένουν ότι οι Ρώσοι απαγορεύουν τον απόπλου από Ουκρανικά λιμάνια πλοίων που μεταφέρουν σιτηρά.

ΚΑΜΕΡΑ: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΤΣΑΠΑΝΙΤΗΣ – ΗΧΟΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜΟΓΛΟΥ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος