Ο ψυχεδελικός κόσμος της Γιαγιόι Κουσάμα φιλοξενείται στο νέο μουσείο οπτικού πολιτισμού του Χόνγκ Κόνγκ (Video)

Το νέο μουσείο οπτικού πολιτισμού στο Χόνγκ Κόνγκ ανοίγει τις πύλες του με μία αναδρομική έκθεση της μεγάλης καλλιτέχνιδας από την Ιαπωνία Γιαγιόι Κουσάμα.  Η έκθεση με τίτλο «Yayoi Kusama: 1945 to Now» (Γιαγιόι Κουσάμα: Από το 1945 στο σήμερα), αφηγείται την ιστορία της ζωής της, βάζοντας σε πρώτο πλάνο τη λαχτάρα της για διασύνδεση και τα βαθιά ερωτήματα για την ύπαρξη που οδηγούν τις δημιουργικές της εξερευνήσεις.

Το τρέιλερ της έκθεσης:

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αναδρομική έκθεση της καλλιτέχνιδας στην Ασία εκτός της Ιαπωνίας. Με περισσότερα από 200 έργα, όπως πίνακες, σχέδια, γλυπτά, εγκαταστάσεις και αρχειακό υλικό, αυτή η έκθεση εξετάζει την καριέρα της Κουσάμα από τα πρώτα σχέδια που έκανε ως έφηβη κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι τα πιο πρόσφατα καθηλωτικά έργα τέχνης της. Οργανωμένη χρονολογικά και θεματικά, η αναδρομική διοργάνωση καθοδηγεί τους επισκέπτες στη δημιουργική έκρηξη της Κουσάμα που χαρακτήρησε την καριέρα της, χωρισμένη σε έξι κύρια θέματα: Άπειρο, Συσσώρευση, Ριζική Συνδεσιμότητα, Βιοκοσμική, Θάνατος και Δύναμη Ζωής.

Ο Γιαγιόι Κουσάμα γεννήθηκε το 1929 στο Ματσουμότο της Ιαπωνίας. Σε νεαρή ηλικία βίωσε παραισθήσεις που περιελάμβαναν φώτα και κουκκίδες. Επιπλέον, πίστευε ότι έβλεπε λουλούδια που μιλούσαν και σχέδια από πέτρες από το κοντινό ποτάμι που θα ζωντανέψουν στα ξύπνια όνειρά της. Ήταν τέτοιες οι εικόνες που ξεσήκωσαν τη φαντασία της νεαρής καλλιτέχνιδας, η οποία σύντομα άρχισε να αντλεί καλλιτεχνική έμπνευση από τα οράματα αυτά, γεγονός που απωτυπώνεται στα έργα της.

Στο βίντεο παρακάτω μπορείτε να περιηγηθείτε στο νέο μουσείο του Χόνγκ Κόνγκ και την έκθεση της Γιαγιόι Κουσάμα:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος