Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου “βάζει” το νησί στα διεθνή αθλητικά γεγονότα

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου (Πο.Συ.Λε.) ιδρύθηκε το 2015 σαν φυσικό επακόλουθο της μεγάλης αύξησης που είχε η ποδηλασία στη Λέσβο σε κάθε τομέα, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Ιγνάτης Λασκαρίδης, πρόεδρος Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου

Ο Σύλλογος αποτελεί συλλογικότητα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπου τα μέλη του αμισθί και με ανιδιοτέλεια αφιερώνουν τον ελεύθερό τους χρόνο, προκειμένου να προωθηθεί η ανάπτυξη της ποδηλασίας κάθε είδους, αστική, βουνού, αθλητική, τουριστική κλπ. Διεκδικεί υποδομές και προτείνει, προσπαθεί να αναδείξει τα προβλήματα που υπάρχουν προωθώντας λύσεις προκειμένου να διευκολύνεται και να γίνεται ασφαλέστερη η ζωή του ποδηλάτη. Είναι συμπαραστάτης και αρωγός σε αυτούς που συμπορεύονται ή πρωτοπορούν και μπορεί να είναι φορείς ή επιχειρήσεις με στόχο την ανάδειξη και ανάπτυξη της ποδηλασίας μέσα από διοργανώσεις, γεγονότα, και δρώμενα.

Στις 25 Μαΐου 2024, ένα ακόμα Brevet 200km με την ονομασία «Ελιά και Πεύκο» διοργανώνεται από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου με εκκίνηση την πόλη της Μυτιλήνης, σε μια διαδρομή σχεδιασμένη έτσι ώστε να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Η διοργάνωση ακολουθεί τα γαλλικά πρότυπα ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού με υλοποίηση της διοργάνωσης στα πλαίσια της Brevet Randonneurs Mondiaux και Audax Club Parisien υπό την επίβλεψη του Brevet Randonneurs Greece και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου UNESCO Global Geopark.

Ρεπορτάζ Δ. Λαχουρή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος