Ο πλούτος του αμπελώνα της βόρειας Ελλάδας, η κλιματική κρίση και η γοητεία των μικρών οικογενειακών οινοποιείων

Η Βόρεια Ελλάδα αποτελεί έναν από τους κορυφαίους οινοτουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, προσφέροντας εντυπωσιακά τοπία, εξαιρετικές ποικιλίες κρασιών και μοναδικές εμπειρίες. Από τους πρόποδες του Όρους Βερμίου μέχρι τη Χαλκιδική και τη Δράμα, η περιοχή διαθέτει πληθώρα οινοποιείων που αξίζει κανείς να επισκεφθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Στέφανο Κουνδουρά, Καθηγητή Αμπελουργίας ΑΠΘ, οι δυνατότητες του ελληνικού αμπελώνα είναι πολλές, ωστόσο, λόγω κλιματικής κρίσης, με τις πλημμύρες και τους ακραίους καύσωνες, κάποιες ποικιλίες πρέπει να ξεχαστούν και να βρεθούν νέες που να αντέχουν περισσότερο. “Η κλιματική κρίση δεν φέρνει την καταστροφή, καθώς η επιστήμη διαθέτει μέσα και τρόπους για να αντεπεξέλθουμε”, κατέληξε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Φλόριαν Σνάιντερ, Οινοποιός, άφησε τις εύφορες πεδιάδες του Ρήνου και επέλεξε τον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης για να δημιουργήσει εκεί το δικό του μικρό οικογενειακό οινοποιείο με εξειδίκευση στους παλαιωμένους λευκούς οίνους. Όπως είπε, βρήκε μεγάλες διαφορές στον ελληνικό αμπελώνα, ο οποίος θέλει πολλή δουλειά σε σχέση με τον γερμανικό, ενώ είναι διαφορετικά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση του προπάππου του, που είχε και αυτός ένα μεσαίο οινοποιείο στην περιοχή του Μπαντ Ντερχάιμ, ο κ. Σνάιντερ μεγάλωσε το μικρό οινοποιείο που είχε αρχικά δημιουργήσει ο πατέρας του και δημιούργησε τo οινοποιείο Domain Florian το 2012, εν μέσω κρίσης, και πλέον διαθέτει τις χιλιάδες φιάλες του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος