Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για τα 150+5 χρόνια της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ανδρών Θεσσαλονίκης (ΦΑΑΘ), τις οποίες τιμά με την παρουσία του o Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, επίτιμος πρόεδρος της Αδελφότητας.
Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με την παρουσίαση επετειακού τόμου και συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Συγγραφέας του επετειακού τόμου είναι ο Δρ. Ευάγγελος Χεκίμογλου. Πρόκειται για ένα έργο 1.200 σελίδων για την ιστορία της Αδελφότητας.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χωροστάτησε σήμερα γιορτή της Υπαπαντής του Χριστού, στη Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Υπαπαντής.
Το μεσημέρι επισκέφθηκε τα κοιμητήρια της Ευαγγελίστριας και τον ναΐσκο του Αποστόλου Παύλου σε χώρο της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ανδρών Θεσσαλονίκης, όπου έκανε τα αποκαλυπτήρια ψηφιδωτού, στο οποίο εικονίζεται ο Απόστολος Παύλος, έργο της γλύπτριας Αφροδίτης Λίτη.
Πλήθος κόσμου υποδέχθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη και στην ξηρά Κρήνη στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής.
Ρεπορτάζ: Στέλιος Νικητόπουλος
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος