Ο Μιχάλης Μαρκάτης στη Μέρα με Χρώμα

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού παρουσιάζει φέτος το εμβληματικό έργο του Βίκτορος Ουγκό «ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ». Τη σκηνοθεσία και θεατρική διασκευή του δημοφιλούς αριστουργήματος του 19ου αιώνα υπογράφει η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη, μαζί με έναν θίασο 22 καταξιωμένων και ταλαντούχων ηθοποιών.

Υπάρχουν έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας που ο χρόνος δε μπορεί να φθείρει, ούτε να αλλοιώσει την αξία τους και τα οποία αποτελούν πρότυπο ζωής για τον άνθρωπο. Ένα τέτοιο έργο είναι «ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ». Μέσα από τις ζωές των ηρώων του έργου και τη ζωή του κεντρικού ήρωα Γιάννη Αγιάννη, ο Βίκτορ Ουγκό αποκαλύπτει με έναν μοναδικό τρόπο την αγωνιώδη πορεία του ανθρώπου από το σκοτάδι στο φως. Όπως γράφει στις σελίδες του «Να αγαπάς. Είναι αρκετό. Μη ζητάς τίποτε άλλο. Δεν υπάρχει άλλο μαργαριτάρι να βρεθεί στα κατάβαθα της ζωής.».

Το κλασικό και διαχρονικό έργο του παγκόσμιου ρεπερτορίου «ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ», πηγή έμπνευσης πολλών κινηματογραφικών και θεατρικών παραγωγών ανεβαίνει ξανά στην ελληνική θεατρική σκηνή με τη νέα σκηνοθετική ματιά της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη. Το βιβλίο κυκλοφορεί από πολλές εκδόσεις σε διασκευές, ειδικά επιμελημένες για παιδιά. Η Μαρία Φιλίππου υπογράφει τα σκηνικά και τα κοστούμια, η Μελίνα Μάσχα τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς, ο Γιάννης Οικονόμου την πρωτότυπη μουσική και τα live τραγούδια σε στίχους Μαγδαληνής Παλιούρα και η Χριστίνα Φωτεινάκη τις χορογραφίες.

Τον Γιάννη Αγιάννη ενσαρκώνει ο Ιβάν Σβιτάιλο και τον Ιαβέρη ο Μιχάλης Μαρκάτης.

Περισσότερα για την παράσταση εδώ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος