Ο Λάζαρος Κυρίζογλου θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΚΕΔΕ

«Ορφανή» μένει η θέση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας μετά την υπουργοποίηση του Δημήτρη Παπαστεργίου. Την επόμενη Τρίτη αναμένεται να συγκληθεί το ΔΣ της ΚΕΔΕ για να εκλέξει τον νέο πρόεδρο. Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και νυν αντιπρόεδρος ανακοίνωσε στην ΕΡΤ3 ότι θα είναι υποψήφιος.

Αναλαμβάνοντας τα νέα του καθήκοντα ως υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου παραιτείται από τη θέση του δημάρχου Τρικκαίων αλλά και από την προεδρία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, που ανέλαβε τον Δεκέμβριο του 2019.

Τα καθήκοντα του κ. Παπαστεργίου ασκεί πλέον ο α’ αντιπρόεδρος, ο οποίος μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες πρέπει να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου.

Σύμφωνα με τον κ. Κυρίζογλου, το συμβούλιο που θα εκλέξει τον νέο πρόεδρο θα συγκληθεί μάλλον την Τρίτη. Την υποψηφιότητα του για πρόεδρος της ΚΕΔΕ ανακοίνωσε στην ΕΡΤ3 ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

«Στις εκλογές που θα γίνουν για την ανάδειξη νέου προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ, θα είμαι υποψήφιος», όπως δήλωσε.

O κ. Κυρίζογλου είχε θέσει και το 2019 υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου. Παράλληλα, τη θέση του προέδρου φημολογείται ότι θα διεκδικήσουν οι δήμαρχοι Καλλιθέας, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και Αγρινίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος