Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο

Σήμερα αν και οι βοριάδες στο Αιγαίο θα πνέουν με ένταση έως και 7 μποφόρ, η θερμοκρασία θα παραμείνει υψηλή στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά όπου το θερμόμετρο θα φτάσει τους 37 με 39 βαθμούς σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Δεν θα λείψουν και τοπικές μπόρες κυρίως σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία. Την Κυριακή ενισχύεται ο βοριάς στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά. Οι επόμενες ημέρες με πολύ ισχυρούς βοριάδες στο Αιγαίο και θερμοκρασίες λίγο πάνω από τους 35 βαθμούς κυρίως στα δυτικά.

Tο Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν κατά τόπους πρόσκαιρες νεφώσεις και στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, καθώς και στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας θα εκδηλωθούν όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση, στο Ιόνιο 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 38 με 39, στα νησιά του Ιονίου τους 37 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγα σύννεφα το μεσημέρι απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος