Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: “Τίτλοι τέλους” για το φθινόπωρο, έρχεται χειμώνας

Με αρκετή συννεφιά και πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται η Κυριακή και η Δευτέρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Περισσότερες βροχές προβλέπονται τη Δευτέρα, ενώ χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Την Kυριακή προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές κυρίως στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, την κεντρική Στερεά, την Εύβοια και από το απόγευμα στη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δωδεκάνησα νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 5 με 7 και στα νοτιοδυτικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 11 με 13 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 14 με 17 και μόνο στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις. Κυρίως την νύχτα υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία Από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος