Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Σημαντικές, αλλά σύντομες, καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια

Πολλές καταιγίδες προβλέπονται από το βράδυ της Κυριακής και κυρίως τη νύχτα προς το πρωί της Δευτέρας στη δυτική, κεντρική Μακεδονία και από τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία στις Σποράδες και βαθμιαία στη βόρεια Εύβοια, τη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα.

Aπό το πρωί και πρώτα στη Μακεδονία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Ειδικότερα, σταδιακά ενισχύονται οι βοριάδες και Δευτέρα και Τρίτη θα πνέουν θυελλώδεις ακόμα και 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα βρεθεί και κάτω από τους 30οC. Όμως, ξανά καλοκαίρι προβλέπεται στο τέλος της εβδομάδας καθώς το Σάββατο και την Κυριακή το θερμόμετρο θα φτάσει και τοπικά στα ηπειρωτικά θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (εκτός από τη Θράκη), τις Σποράδες, την Εύβοια, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις πρωινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και μέχρι τις απογευματινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και πιθανόν την ανατολική Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Μόνο στη δυτική Ελλάδα θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Από αργά το απόγευμα σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι τις πρωινές ώρες θα είναι ισχυρά, βαθμιαία όμως από τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Διαβάστε ακόμα:
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές βροχές και κεραυνοί από σήμερα το βράδυ – Πού θα «χτυπήσουν»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος