Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Υποχωρεί λίγο η θερμοκρασία – τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα

Με βελτιωμένο καιρό η Τρίτη και η Τετάρτη όμως υποχωρεί ξανά λίγο η θερμοκρασία. Από την Πέμπτη και ως την ημέρα των Χριστουγέννων η θερμοκρασία θα σημειώνει σταδιακή άνοδο, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Για ανήμερα τα Χριστούγεννα κάποιες τοπικές βροχές κυρίως στην Ήπειρο και το ανατολικό Αιγαίο δεν θα χαλάσουν την εικόνα ενός ήπιου και γλυκού καιρού με τη θερμοκρασία να είναι 3 με 4 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Τρίτη προβλέπεται βελτιωμένος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, πολλές ώρες ηλιοφάνειας. Θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στην Ήπειρο και το ανατολικό Αιγαίο και λίγα χιόνια στα ορεινά, που όμως γρήγορα θα σταματήσουν. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 09 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 11 με 12 βαθμούς και μόνο στο νότιο Αιγαίο θα φθάσει κατά τόπους τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου. Το πρωί και το βράδυ στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθούν αρνητικές θερμοκρασίες.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Υπάρχει πιθανότητα να βρέξει για λίγο το πρωί στα δυτικά τμήματα. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη και πάλι η ημέρα θα κυλήσει με λίγα σύννεφα αλλά και κρύο. Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά το πρωί και το βράδυ.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος