Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Η πιο ζεστή ημέρα σήμερα, πτώση της θερμοκρασίας από αύριο

Αρκετά ζεστή θα είναι η ημέρα σήμερα με την θερμοκρασία να φτάνει τοπικά τους 28 με 29 βαθμούς στα ηπειρωτικά, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Από Πέμπτη και από τα βόρεια η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Η 28η με σχετικά καλό καιρό , ελάχιστες βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, κάποια σύννεφα εκεί και στην Κρήτη. Θα επικρατήσουν βοριάδες στα 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα επανέλθει στα κανονικά επίπεδα. Ενδεικτικά στην Αθήνα το μεσημέρι θα φτάσει στους 22-23οc. Δεν προβλέπεται κάποια αλλαγή του καιρού το Σαββατοκύριακο ενώ το το θερμόμετρο θα υποχωρήσει λίγο ακόμα.

Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο τη νέα εβδομάδα, χωρίς αξιόλογες βροχές ως την επόμενη Πέμπτη. Στον μετεωρολογικό ορίζοντα των επόμενων 15 ημερών δεν προβλέπεται κάποια ψυχρή εισβολή.

Ειδικότερα σήμερα, γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα βορειοανατολικά. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο βαθμιαία 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά τους 25 με 26 και στα υπόλοιπα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι μεταβλητοί Η θερμοκρασία έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος