Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Hλιόλουστος καιρός σήμερα, βροχές την Τετάρτη

Σήμερα Τρίτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας αναμένεται ηλιόλουστος καιρός σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Την Τετάρτη αλλαγή του καιρού στα δυτικά με αρκετές βροχές και καταιγίδες. Την Πέμπτη το σύστημα θα κινηθεί ανατολικά και θα δώσει αρκετές βροχές στα κεντρικά και νότια της χώρας, θα βρέξει και στην Αττική, Με ανοιξιάτικο καιρό το Σαββατοκύριακο και τη θερμοκρασία να φτάνει τους 20 βαθμούς.

Την Τρίτη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες και στα δυτικά λίγες βροχές.
Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι στο ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και στα Δωδεκάνησα θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι νότιοι 2 με 4 και στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τις πρωινές ώρες θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος Μ.Sc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος