Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Βαρυχειμωνιά, αλλά στο βάθος άνοιξη

Αν και μπαίνουμε στο 3ο δεκαήμερο του Μαρτίου δε λέει να έρθει η άνοιξη, αντίθετα επιστρέψαμε στον βαρύ χειμώνα, με μια ατμοσφαιρική διάταξη που συνηθίζουμε να βλέπουμε μέσα στον Ιανουάριο.

Ισχυρή και πολυήμερη ψυχρή εισβολή, λοιπόν, μέχρι και την Τετάρτη, με κύρια χαρακτηριστικά το τσουχτερό κρύο και θερμοκρασίες έως και 10 βαθμούς κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, παγετό τις βραδινές ώρες στα βόρεια ισχυρό, θυελλώδεις βοριάδες έως 8-9 μποφόρ και χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά, αλλά και χαμηλά στην της κεντρική κυρίως χώρα, με νέα έξαρση, μάλιστα, την Τρίτη.

Λίγη υπομονή όμως, αφού από την Πέμπτη, φαίνεται να έρχεται επιτέλους η πολυπόθητη άνοιξη.

ΑΥΡΙΟ
Στα δυτικά και βόρεια συννεφιές κατά διαστήματα με λίγα χιόνια στη Δ. Μακεδονία, στην υπόλοιπη χώρα τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά και χαμηλότερα στα κεντρικά. Ισχυροί βοριάδες, έως 8 τοπικά και 9 μποφόρ στο Ν. Αιγαίο και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ειδικά στα βόρεια όπου τη νύχτα θα έχουμε και τοπικά ισχυρό παγετό.

ΑΤΤΙΚΗ
Αυξημένες συννεφιές, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο από το μεσημέρι, κυρίως στα βορειοανατολικά και χιόνια στα ορεινά. Βοριάδες 5-7 μποφόρ και θερμοκρασία από 1 έως 7 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καλύτερος καιρός, με λίγες μόνο συννεφιές κυρίως το πρωί. Ανατολικοί άνεμοι 3-5 μποφόρ και θερμοκρασία από -2 έως 8 βαθμούς.

ΔΕΥΤΕΡΑ
Τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα ανατολικά και νότια και χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά και σε χαμηλά υψόμετρα της κεντρικής χώρας, οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάνουν ακόμα τα 8 μποφόρ τοπικά και θα παραμείνουν οι πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ενώ από τη νύχτα και κατά τη διάρκεια της Τρίτης περιμένουμε νέα έξαρση των φαινομένων…

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου
B.Sc. Φυσικός
M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών
M.A. Δημοσιογράφος
Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος