Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Γλυκός χειμωνιάτικος με αρκετό κρύο και ήπια φαινόμενα

Μπορεί το θερμόμετρο να δείχνει πλέον χαμηλές θερμοκρασίες και να είναι αισθητό το κρύο, είναι όμως απολύτως φυσιολογικές τιμές για την καρδιά του χειμώνα που βρισκόμαστε.

Το χαρακτηριστικό της εβδομάδας που ξεκινάει είναι πως θα κυλήσει με αρκετό ήλιο, λίγες βροχές πιο εντοπισμένες στα νότια και λίγα χιόνια στα ορεινά. Από την Παρασκευή αναμένεται επιδείνωση με οργανωμένα χιόνια, ισχυρές βροχές και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Σήμερα Δευτέρα περιμένουμε βροχές ίσως κατά τόπους και καταιγίδες στα νησιά του Αιγαίου και την Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε ήλιο με παροδικές νεφώσεις και παγετό. Οι άνεμοι στα πελάγη τοπικά μέχρι τα 6 μποφόρ από βόρειες κυρίως διευθύνσεις. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 10 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, τους 13 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και μέχρι τους 15 στην νησιωτική χώρα.

Στην Αττική θα έχει ήλιο με νεφώσεις τοπικά πιο αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια του νομού που μπορεί να εκδηλωθούν βροχές μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέχρι τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε ήλιο με λίγες νεφώσεις. Στην πόλη θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι ασθενείς και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 8 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη λίγες νεφώσεις θα καλύπτουν τα βόρεια και κεντρικά τμήματα της χώρας. Παροδικά πιο αυξημένες νεφώσεις αναμένονται στα νησιά του Αιγαίου και την Πελοπόννησο, όπου κατά διαστήματα θα εκδηλωθούν βροχές ίσως και καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα 5 με 6 μποφόρ. Πρόσκαιρα όμως από το μεσημέρι θα ενισχυθούν φτάνοντας τα 7 μποφόρ. Παγετός και πάλι θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά και το θερμόμετρο θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Την Τετάρτη οι βροχές θα εντοπιστούν μόνο στο κεντρικό Αιγαίο. Την Εύβοια και την Κρήτη όπου κατά τόπους μπορεί να είναι η βροχή πιο έντονη. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχει ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις και ισχυρό παγετό στα βόρεια ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία μέχρι τους 10 βαθμούς στα βόρεια και μέχρι τους 14 με 15 στην υπόλοιπη χώρα.

Από την Πέμπτη το βράδυ θα επηρεάσει τη χώρα μας από τα βορειοδυτικά ένα νέο σύστημα που θα φέρει βροχές και χιόνια κατά τόπους πιο έντονα μέσα στο Σαββατοκύριακο με παράλληλη περεταίρω πτώση της θερμοκρασίας.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος