Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Έρχεται χειμωνιάτικο σκηνικό με πτώση της θερμοκρασίας και βροχές

Οι βοριάδες που θα κάνουν την εμφάνισή τους από το Σάββατο θα ρίξουν λίγο την θερμοκρασία, διατηρώντας όλη την εβδομάδα ένα μοτίβο χειμωνιάτικου καιρού με κρύο, παγετό στα ηπειρωτικά και σποραδικές βροχές.

Το Σάββατο κατά διαστήματα θα εκδηλωθούν βροχές σε όλη την χώρα με κατά τόπους πιο ισχυρής έντασης στα νησιά του Ιονίου και τα νοτιότερα τμήματα του Αιγαίου.

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας, οπού και το θερμόμετρο θα σημειώσει αρνητικές θερμοκρασίες και θα έχουμε το σχηματισμό ισχυρού παγετού. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ασθενείς στα νότια τμήματα, στα βόρεια τμήματα όμως θα στραφούν σε βόρειους. Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας χωρίς σημαντικές αλλαγές έως τους 10 βαθμούς στα βόρεια, και τους 14 με 17 στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική θα έχει λίγες νεφώσεις με ήλιο και σποραδικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητή ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται μεγάλα ανοίγματα ηλιοφάνειας με πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικές ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέχρι τα 4 μποφόρ και το θερμόμετρο στη πόλη θα δείξει 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή αναμένονται βροχές και κατά τόπους καταιγίδες στην Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και το νότιο μισό του Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχει παροδικές νεφώσεις με ήλιο και αρκετό κρύο στη βόρεια Ελλάδα ειδικά όταν θα πέφτει ο ήλιος. Οι άνεμοι θα είναι κυρίως βόρειοι μέχρι τα 6 μποφόρ, ενώ και πάλι θα χιονίσει στα ορεινά.

Με την νέα εβδομάδα οι βόρειοι άνεμοι θα επικρατήσουν, θα δροσίσει κι άλλο η ατμόσφαιρα ενώ δεν θα λείψουν οι σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα νότια κυρίως τμήματα. Στα μέσα της εβδομάδας θα ενισχυθούν σημαντικά οι βοριάδες στα πελάγη, ρίχνοντας περεταίρω και τη θερμοκρασία.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος