Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας από την παραμονή των Χριστουγέννων

Θα διατηρηθούν οι χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι και την Πέμπτη, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη, χωρίς ωστόσο να προβλέπονται αξιόλογες βροχές ή χιονοπτώσεις.

Όμως από την Παρασκευή, παραμονή Χριστουγέννων, οι άνεμοι θα αρχίσουν να στρέφονται σε νοτιοδυτικούς και θα ξεκινήσει μια σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας. Την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων προβλέπεται γενικά καλός καιρός, με λίγες μόνο βροχές στα δυτικά και νότια, ενώ θα υπάρξουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Από την Κυριακή έως και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας προβλέπονται ενισχυμένοι νοτιάδες, αρκετές βροχές κυρίως στη δυτική Ελλάδα και θερμοκρασίες 2 με 4 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που κατά διαστήματα και κατά τόπους θα είναι αυξημένες, με λίγες πρόσκαιρες βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και στο Αιγαίο βορείων διευθύνσεων έως 4 με 5 στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 10 και στην υπόλοιπη χώρα τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ νωρίς το πρωί και τη νύχτα στα ηπειρωτικά τοπικά θα πέσει υπό το μηδέν.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Οι άνεμοι βορείων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία από μείον 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη στα δυτικά, τα βόρεια και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγα μόνο σύννεφα. Στην υπόλοιπη χώρα περισσότερες νεφώσεις, με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Η ορατότητα νωρίς το πρωί και τη νύχτα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και στο Αιγαίο βορείων διευθύνσεων έως 4 με 5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος