Ο εμβολιασμός των εφήβων ασπίδα στην μετάλλαξη «ΔΕΛΤΑ»

Πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων για την εστίαση, λόγω της εξάρσεως των κρουσμάτων του κορωνοϊού και λόγω της αυξήσεως του ιικού φορτίου στα λύματα το τελευταίο διάστημα, τίθεται πλέον επί τάπητος ο εμβολιασμός των εφήβων.

«Όσο πιο στοχευμένοι είμαστε τόσο καλύτερα», απαντά ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, αναφορικά με την διστακτικότητα μιας ομάδος πληθυσμού έναντι των εμβολίων. «Βρισκόμαστε στην αρχή του 4ου κύματος και είναι ζήτημα χρόνου μιας εβδομάδας, προκειμένου να εμβολιαστούν οι περίπου 500.000 άνθρωποι ηλικίας άνω των 50 ετών. Στην Βρετανία ο εμβολιασμός στις μεγάλες ηλικίες απέτρεψε την εισαγωγή των νοσούντων στα νοσοκομεία, παρ’ ότι καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων από την νέα μετάλλαξη».

«Οι άνω των 50 κινδυνεύουν περισσότερο να καταλήξουν λόγω του ιού, ενώ οι πιθανότητες να υποστούν κάποια παρενέργεια λόγω του εμβολίου είναι μια στις 150.000», τονίζει ο κ. Εξαδάκτυλος.

Εν τούτοις έχει σημειωθεί ταχεία αύξηση των κρουσμάτων μεταξύ των νεαρότερων  κυρίως ως αποτέλεσμα των συγκεντρώσεων σε εξωτερικούς χώρους. Η μέση ηλικία μόλυνσης έπεσε στα 27 έτη και εστίες μετάδοσης είναι χώροι δημοφιλείς στην νεολαία. Μόνο ο εμβολιασμός όλων των ομάδων θα ανακόψει την μεταδοτικότητα και θα μειώσει την σοβαρότητα των συμπτωμάτων των κρουσμάτων της πανδημίας κατέληξε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος