«Ο Διονύσης Σιμόπουλος όπως τον θυμούνται οι φίλοι του»: Η Εύα Νικολαΐδου παρουσιάζει απόψε το νέο της βιβλίο

Η Εύα Νικολαΐδου, δημοσιογράφος και συγγραφέας παρουσιάζει σήμερα (8/12, 18.30) στην ΕΣΗΕΜ-Θ το βιβλίο της «Ο Διονύσης Σιμόπουλος όπως τον θυμούνται οι φίλοι του», ένα πορτραίτο για τον επιφανή αστροφυσικό και επίτιμο διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, Διονύση Σιμόπουλο, που πέρσι άφησε την τελευταία του πνοή.

«Ήταν ένας πολύ χαρισματικός άνθρωπος, ένας ανιχνευτής της ζωής και του σύμπαντος. Αυτό που μου έκανε εντύπωση, από όσα μου έλεγε, είναι ότι ανέφερε ότι το σύμπαν εξελίσσεται με τον άνθρωπο. Πρέπει να συνεργαζόμαστε με το σύμπαν για να είμαστε σε πλήρη αρμονία. Είχε γράψει 40 και παραπάνω βιβλία, ακόμη και παραμυθάκια για παιδιά. Μας έκανε να νιώσουμε τους πλανήτες και το σύμπαν με οικείο τρόπο», όπως αναφέρει η κ.Νικολαΐδου στην εκπομπή της ΕΡΤ3 «Μέρα με Χρώμα» και προσθέτει:

« Σκέφτηκα ότι είναι πολύ χρήσιμο να κάνουμε σε αυτούς τους ανθρώπους μικρά πορτραίτα τους. Μέσα σε 70 σελίδες περιγράφω τη ζωή, το έργο του, τον χαρακτήρα του και τις μνήμες των φίλων του. Είναι συμπυκνωμένο. Με αφορμή αυτό στις 18.30 θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου αυτού, με εκλεκτούς καλεσμένους στην ΕΣΗΕΜ-Θ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος