Ο Δήμος Παιονίας σε τουριστική τροχιά

Array

Την ελπίδα ότι δεν θα είναι χαμένη και η φετινή χρονιά για τον τουρισμό διατηρούν οι επιχειρηματίες του κλάδου και οι τοπικοί φορείς. Η βόρειος Ελλάδα προσβλέπει ιδιαίτερα στον οδικό τουρισμό από τις γειτονικές κυρίως χώρες, όπου ο εμβολιασμός του πληθυσμού βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες της πανδημικής κρίσεως ο Δήμος Παιονίας, επιχειρεί άνοιγμα στην τουριστική αγορά. «Εδώ βρίσκεται η οδική πύλη των Ευζώνων και η σιδηροδρομική γραμμή, που αποτελεί κόμβο για τουριστική ανάπτυξη» όπως αναφέρει ο δήμαρχος Kωνσταντίνος Σιωνίδης. Ενδεικτικά επισημαίνεται η αρχαία Αταλάντη και η Ευρωπία, καθώς και τα πεδία των μαχών, όπου εκτυλίχτηκε το θέατρο των πολεμικών επιχειρήσεων κατά τους βαλκανικούς πολέμους και τον Α΄Π.Π..

Οι προσδοκίες για τον τουρισμό συνδέονται άμεσα με τον εμβολιασμό, που παραμένει ανοικτό θέμα. Άπαντες διερωτώνται αν θα γίνει υποχρεωτικός για τους ταξιδιώτες. Προς το παρόν όλοι οι ταξιδιώτες από το εξωτερικό πρέπει να υποβάλουν αρνητικό τέστ 72 ωρών πριν από την άφιξη τους στην Ελλάδα, ενώ οι περιορισμοί στις διεθνείς πτήσεις θα ισχύουν έως τις 5 Απριλίου, άνευ απροόπτου. Τα Rapid-Test για τον Covid-19 είναι υποχρεωτικά για όλες τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ειδικά για τους αφιχθέντες από την Βρετανία  μετά την υποχρεωτική καραντίνα επτά ημερών πρέπει να υποβληθούν σε τεστ PCR και εάν είναι θετικό, τους επιβάλλεται επιπλέον καραντίνα 14 ημερών.

Παρ’ όλο που χιλιάδες Βρετανοί κάνουν ήδη κρατήσεις για τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο εξωτερικό, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε για τα μη απαραίτητα ταξίδια λόγω της αύξησης των κρουσμάτων. Την Τρίτη ψηφίστηκε η επιβολή προστίμου 5.000 λιρών για εκείνους που θα εκδράμουν στο εξωτερικό έως τις 30 Ιουνίου, τουλάχιστον. Ο νόμος, που θα τεθεί σε ισχύ στις 29 Μαρτίου, αποσκοπεί στην αποθάρρυνση των μη απαραίτητων ταξιδιών και την διαφύλαξη της χώρας από εισαγόμενα στελέχη Covid-19, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την Ελλάδα που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στους βρετανούς τουρίστες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος