Νέοι και ευρωεκλογές- Χρήσιμες οδηγίες για την πρώτη φορά στις κάλπες

Τι σκέφτονται οι νέοι και με ποια κριτήρια ψηφίζουν; Οι ευρωεκλογές πλησιάζουν και ερωτηματικό αποτελεί κατά πόσο οι νέοι θα πάνε στις κάλπες, καθώς έχει σημειωθεί στο πέρασμα των χρόνων και σε αντίστοιχες εκλογικές διαδικασίες μεγάλο ποσοστό αποχής.

Ο κ.Τριαντάφυλλος Πάιδας, πρόεδρος του φορέα Νέων Θεσσαλονίκης, Youth Action μίλησε στην εκπομπή «Μέρα με Χρώμα» της ΕΡΤ3, για το θέμα και πώς πρέπει να ευαισθητοποιηθούν οι νέοι και να ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές.

«Αν δεν είμαστε ουραγοί, είμαστε σίγουρα στις τελευταίες θέσεις και αυτό είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει. Οι εκάστοτε κυβερνήσεις έχουν τους νέους ψηλά στην ατζέντα τους, πρέπει να γίνουν κι άλλα βήματα σε αυτή την κατεύθυνση για να ανέβουμε όλο και ψηλότερα. Να δημιουργηθούν κίνητρα για να επιτευχθεί μεγαλύτερη συμμετοχή στις εκλογές. Ως νέοι άνθρωποι θέλουμε να ακούμε από τις κυβερνήσεις, προτάσεις που θα μας αφορούν πρακτικά και να μη μένουμε στα λόγια. Γενικότερα στη χώρα μας επικρατεί η τάση οι πρεσβύτεροι να χαράζουν και την κατεύθυνση και την πορεία της χώρας, αλλά δεν μπορώ να παραβλέψω ότι έχουν αξιοποιηθεί νέοι σε κομβικές και καίριες θέσεις είτε σε επίπεδο κυβέρνησης είτε σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, έχουν γίνει βήματα σε αυτήν την κατεύθυνση, αλλά σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν υποψήφιους σε κόμματα άλλων χωρών, ηλικίας 18 ετών, εδώ κάτι τέτοιο δε συμβαίνει» και πρόσθεσε:

«Οι νέοι έχουν ένα μεγάλο κενό, δεν ξέρουν αν πρέπει να πάνε να ψηφίσουν και αν πάνε για ποιο λόγο. Γι’ αυτό το λόγο είναι να διοργανώσουμε κι εμείς ένα debate. Σκοπός μας να ευαισθητοποιήσουμε τους νέους να σηκωθούν από τον καναπέ τους για να πάνε να ψηφίσουν. Οι εκλογές είναι ότι πιο δημοκρατικό και ισχυρή δύναμη που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος. Η αποχή δεν είναι λύση», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος