Το νέο προσοντολόγιο στο Δημόσιο και το πώς αυτό εκφράζεται στα πτυχία, τις σχολές αλλά και γενικά στο μέλλον των παιδιών σχολίασε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Μέρα με Χρώμα» ο σύμβουλος σταδιοδρομίας, Χρήστος Ταουσάνης.
«Είναι ένα πρώτο καλό βήμα το νέο προσοντολόγιο διότι έχει βοηθήσει με όλες αυτές τις αλλαγές στα τμήματα και τα επαγγελματικά δικαιώματα στον εκσυγχρονισμό επαγγελμάτων. Έχουμε μία επικαιροποίηση των καταστάσεων και των δεδομένων και αυτό είναι καλό», σχολίασε αρχικά ο Χρ. Ταουσάνης.
«Πάρα πολλοί απόφοιτοι βρισκόταν αιωρούμενοι χωρίς να έχουν συγκεκριμένα επαγγελματικά δικαιώματα. Να διευκρινίσω μία παρανόηση, που υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Οποιοδήποτε πανεπιστημιακό τμήμα έχει επαγγελματικά δικαιώματα. Είναι άλλο το ‘έχω επαγγελματικά δικαιώματα’ και άλλο το ‘εντάσσομαι σε συγκεκριμένο κλάδο για να διεκδικήσω μία θέση’» επισήμανε χαρακτηριστικά.
Παρουσίασε, μάλιστα και κάρτες με παραδείγματα για τις επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων ανώτατων σχολών, διευκρινίζοντας τι ισχύει σε κάθε περίπτωση στην αγορά εργασίας.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος