Νέο πρόγραμμα για τους αγρότες-Εκπαιδεύονται στη χρήση νέων τεχνολογικών εφαρμογών

Η τεχνολογία, πλέον, είναι αρωγός και στην αγροτική παραγωγή. Ειδικοί αισθητήρες και τεχνολογικός εξοπλισμός επιτρέπουν στους αγρότες να καθορίζουν πότε θα ποτίσουν, πότε θα καλλιεργήσουν και πότε θα κλαδέψουν. Παράλληλα, μέσω του έργου “ιδέα και καινοτομία” οι νέοι αγρότες μπορούν να ενημερωθούν για όλες τις εξελίξεις στον αγροδιατροφικό κλάδο.

Στα πλάνα φαίνεται ο Χρήστος Μπαλόνης παραγωγός ακτινιδίων στον Άγιο Σπυρίδωνα Πιερίας. Η απώλειά του στην παραγωγή λόγω καιρικών συνθηκών και κατά συνέπεια εισοδήματος αγγίζει το 40- 50% . Ο δρόμος προς την τεχνολογία είναι πλέον μονόδρομος.

Ο ρυθμός ανάπτυξης στο internet of things στον αγροτικό κλάδο εξελίσσεται ραγδαία. Μέσω της τεχνολογίας ο αγρότης γνωρίζει τι πρέπει να κάνει, πόσο να ξοδέψει σε υλικά, πότε θα το κάνει και αυτό να το πιστοποιήσει και να το δείξει σε έμπορο και καταναλωτή.

Το πρόγραμμα «IDEAS: Καινοτομία, ανάπτυξη και απασχόληση στον αγροδιατροφικό τομέα” ενημερώνει τους παραγωγούς για όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις στον αγροδιατροφικό τομέα.

Σκοπός του έργου, που είναι μέρος του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας interreg ΄΄Ελλάδα – Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας είναι η ενσωμάτωση της τεχνολογίας στην καθημερινότητα .

Το πρόγραμμα ξεκινά 7 Μαρτίου, ακολουθεί η εκπαίδευση, τα εργαστήρια δεξιοτήτων, η δημιουργία επιχειρηματικού πλάνου και η διαδικασία καλλιέργειας, την οποία θα ακολουθήσουν από τους 40, που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα από τη χώρα μας, οι 5. Η χρηματοδότηση του προγράμματος αγγίζει τα 291.000 ευρώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος