Καπραβέλος: Δεν ενδείκνυται άνοιγμα της αγοράς με αυτές τις συνθήκες

Η Ευρώπη  φαίνεται πως έχασε το παράθυρο ευκαιρίας να σταματήσει το τρίτο κύμα της πανδημίας προτού ξεφύγει από τον έλεγχο. Τώρα πληρώνει το τίμημα, με την επιβολή διαδοχικών απαγορευτικών μέτρων.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την ίδια κατάσταση και η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων με κατά περίπτωση άνοιγμα του εμπορίου, προφανώς δεν βοηθά. Μια δύσκολη εβδομάδα, αλλά διαχειρίσιμη για την βόρειο Ελλάδα, όσον αφορά τις εισαγωγές ασθενών με covid-19 στα νοσοκομεία,επεσήμανε ο Nίκος Καπραβέλος, διευθυντής της Β΄ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Αυτό που ανησυχεί πλέον είναι ο ηλικιακός παράγοντας εκείνων που νοσούν.  Προσέθεσε ότι εξ αρχής δεν θα έπρεπε να δημιουργηθούν προσδοκίες για άνοιγμα της αγοράς με αυτές τις συνθήκες.

Αναφορικά με τον θόρυβο που έχει προκαλέσει το εμβόλιο της AstraZeneca, ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι το όφελος του εμβολιασμού υπερβαίνει τις όποιες παρενέργειες μπορεί να έχει, για τις οποίες ούτως ή άλλως ενημερώνονται οι λήπτες και συναινούν. Ο αριθμός των κρουσμάτων δείχνει ότι η πανδημία προχωρά κατά κύματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος