Νέα κινητοποίηση των καλλιτεχνών στις 8 Φεβρουαρίου

Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τις μέχρι σήμερα διευθετήσεις καθώς και με την τροπολογία που κατατέθηκε τα πτυχία μας παραμένουν Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενώ εμείς ζητούμε να γίνουν Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, δήλωσε στην ΕΡΤ3 η Μάνια Παπαδημητρίου, μέλος του ΣΕΗ, ηθοποιός και σκηνοθέτης. Θα πρέπει να μπορούμε να λάβουμε μερος σε προκηρύξεις Δήμων για διευθυντές ΔΗΠΕΘΕ, σκηνοθέτες κλπ αλλά και να μην μειωθούν οι αποδοχές μας σε επίπεδο ΔΕ. Επίσης οι συνάδελφοι δεν θα μπορούν να πάρουν εκπαιδευτική επάρκεια για να διδάξουν σε σχολεία καθώς η κατηγορία ΔΕ δεν περιλαμβάνεται σε καμία προκήρυξη του ΑΣΕΠ, τόνισε η κα Παπαδημητρίου. Πρεπεί να λυθεί πρώτα το θέμα των πτυχίων των σχολών μέχρι σήμερα και μετά θα δούμε το θέμα της ίδρυσης ανώτατης σχολής παραστατικών τεχνών, πρόσθεσε η κα Παπαδημητρίου ενώ προανήγγειλε νεα 24ωρη απεργία των καλλιτεχνών στις 8 Φεβρουαρίου.

Η εκκρεμότητα στη διαβάθμιση του πτυχίου των σχολών υπάρχει από το 2003, επισήμανε ο Ιορδάνης Αϊβάζογλου, καθηγητής της υποκριτικής σχολής του ΚΘΒΕ. Ζητούμε την τροποποίηση ή αντικατάσταση του ΠΔ δήλωσε ο κ. Αιβάζογλου και πρόσθεσε ότι το υπουργείο Πολιτισμού έκανε μια επιτροπή με 30 καλλιτέχνες για να συζητηθεί το θέμα αλλά δεν μπορούν να γίνουν όμως πολλά λόγω προεκλογικής περιόδου και υπάρχει κινδυνος να ακυρωθούν τα πτυχία των σπουδαστών και να χαθεί το έτος.
Ζητάμε μια μεταβατική λύση, κατέληξε ο κ. Αιβάζογλου.

Ζητάμε η αποτίμηση των πτυχίων μας να επανέλθει στην κατηγορία ΤΕ όπως ήταν πριν το 2003, δήλωσε Νίκος Χατζόπουλος καθηγητής Σχολής Εθνικού Θεάτρου. Ισχύει επίσης η απόφασή μας να παραιτηθούμε μαζικά από τις θέσεις μας στις 8 Φεβρουαρίου αν δεν γίνει κάτι θετικό μέχρι τότε, πρόσθεσε ο κ. Χατζόπουλος.

Φταίμε και εμείς γιατί επί 20 χρόνια από το 2003 δεν κατεβήκαμε σε κινητοποιήσεις για να παρθούν αποφάσεις σχετικά με τα πτυχία μας, δήλωσε τέλος ο Νικόλαος Σιμητόπουλος σπουδαστής της σχολής του ΚΘΒΕ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος