Να ενταχθεί η γραμμή Αμφιπόλεως – Ν. Ζίχνης στην σιδηροδρομική Εγνατία

Την ένταξη της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής Νέας Ζίχνης – Αμφιπόλεως στις μελέτες του έργου της νέας σιδηροδρομικής χάραξης, προκειμένου να συνδεθεί η  υπάρχουσα γραμμή Σερρών – Δράμας με την Σιδηροδρομική Εγνατία, ζητούν οι τοπικοί φορείς της Μακεδονίας.

Οι εμπορευματικές μεταφορές είναι το κυρίαρχο για την οικονομική ζωή της Μακεδονίας και η χάραξη της νέας σιδηροδρομικής γραμμής προκαλεί ανησυχία στον επιχειρηματικό κόσμο σε Σέρρες και Δράμα, που βλέπει την περιοχή να μένει εκτός του χάρτη ανάπτυξης.

Είναι ένα ζήτημα που απασχολεί την κοινωνία πολλά χρόνια. Η γραμμή Νέας Ζίχνης – Αμφιπόλεως είχε κατασκευαστεί το 1940, χρησιμοποιήθηκε κατά τον Β΄Π.Π. και καταργήθηκε το 1969. Η κατασκευή δεν απαιτεί απαλλοτριώσεις ή επιπρόσθετους σχεδιασμούς, καθώς είναι ιδιοκτησία του ΟΣΕ.

Πρόκειται για μία γραμμή 16 χιλ. που είναι κομβική και δημιουργεί ένα τεράστιο δίκτυο συνδυαστικών μεταφορών. Με τον τρόπο που έχει χαραχθεί η νέα γραμμή αφήνει εκτός σημαντικά κομμάτια, που θα έδιναν πρόσβαση της περιφέρειας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τονίζει ο Στέφανος Γεωργιάδης, πρόεδρος του επιμελητηρίου Δράμας. «Χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο δίκτυο, που θα φέρνει την Δράμα πιο κοντά στην Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες πιο κοντά στο παραλιακό μέτωπο και την Καβάλα πιο κοντά στον Προμαχώνα».

Η προμελέτη της νέας σιδηροδρομικής Εγνατίας δεν είχε κάποια πρόβλεψη για τους κάθετους άξονες. Το έργο αποκαθιστά μερικώς το πρόβλημα, αλλά δεν το ολοκληρώνει, τονίζει ο κ. Γεωργιάδης. «Οι βελτιώσεις πρέπει να γίνουν τώρα και με παρεμβάσεις να διορθωθούν οι κάθετες συνδέσεις. Να μην χρειαστεί να περιμένουμε άλλα είκοσι χρόνια για να το διορθώσουμε»

Η Δράμα μπορεί να μην είναι τουριστικός προορισμός, αλλά είναι η περιοχή των μεγαλύτερων εξαγωγών μαρμάρων σε όλο τον κόσμο. Το θέμα είναι μείζον για την Δράμακάθετους άξονες και τις Σέρρες. Ο σιδηρόδρομος θα παίζει κυρίαρχο ρόλο στις συνδυαστικές μεταφορές με τις συνδέσεις λιμένων, βιομηχανικών περιοχών και των πυλών εξόδου προς τα Βαλκάνια και την Ευρώπη.video,

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος