Ν. Κολιούκος στην ΕΡΤ3 για το βραβείο στο Φεστιβάλ Καννών: «Για να προσεγγίσω τον ρόλο του αλκοολικού πατέρα, πήγα έξι μήνες σε ομάδα ανώνυμων αλκοολικών»

Η μικρού μήκους ταινία του Νίκου Κολιούκου «Το χάος που άφησε πίσω της» κέρδισε το δεύτερο βραβείο στο Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα La Cinef του 77ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, το οποίο παρουσιάζει τις καλύτερες σπουδαστικές μικρού μήκους ταινίες του κόσμου. Μια ιστορία για την αγάπη και την εξάρτηση, για όλα αυτά που αγαπάμε και γι’ αυτά που θέλουμε να αφήσουμε πίσω.

«Ήταν κάτι πολύ αναπάντεχο κι ευχάριστο, εκπλαγήκαμε, εγώ δεν το περίμενα καθόλου. Τον Σεπτέμβρη πήραμε στη Δράμα το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας και το βραβείο καλύτερης ερμηνείας για τη Μαρίνα και μετά απ’ αυτό περιμέναμε να κάνουμε μία διεθνή πρεμιέρα. Βρέθηκαν οι Κάννες και συνέβη», ανέφερε ο Νίκος Κολιούκος, μιλώντας στην ΕΡΤ3.

«Για να προσεγγίσω τον ρόλο του αλκοολικού πατέρα, χρειάστηκε να πάω σε μία ομάδα ανώνυμων αλκοολικών στη Θεσσαλονίκη για έξι μήνες, να ακούσω ιστορίες, να μιλήσω με ανθρώπους, να μάθω τον τρόπο σκέψης τους. Ήθελα κάπως να καταλάβω τι είναι αυτό, που οδηγεί αυτούς τους ανθρώπους να καταφεύγουν σε αυτό. Μέσα από αυτή τη διαδικασία αντιλήφθηκα ότι δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, ένα κοινό για όλους αλλά ο καθένας έχει κάτι δικό του, που τον απασχολεί», σχολίασε ο Νίκος Κολιούκος αναφορικά με τον τρόπο, που προσέγγισε τον ρόλο του Γιάννη Τσορτέκη στην ταινία.

«Είναι πολύ ευχάριστη εμπειρία να δουλεύεις και με καταξιωμένους ηθοποιούς, όπως ο Γιάννης και με ηθοποιούς, που τώρα ξεκινάνε και είναι πάρα πολύ ταλαντούχοι, όπως η Μαρίνα, επίσης η Ελένη Καραγιώργη ήταν πολύ γνωστή. Γενικά είναι πολύ ευχάριστη εμπειρία να συναναστρέφεσαι με ανθρώπους, που είναι πολύ ικανοί και ταλαντούχοι και έχουν μεγάλη αντίληψη γιατί βοηθάει επίσης και τον ρόλο, αυτό, που έχεις γράψει, να πεις αυτή την ιστορία όσο πιο σωστά μπορείς», πρόσθεσε ο Ν. Κολιούκος.

Από την πλευρά της, η Μαρίνα Σιώτου τόνισε πως «Ο Νίκος είναι ένα πολύ μεγάλο ταλέντο, θα μας απασχολήσει πολύ. Παρ’ όλο, που ήταν η πρώτη του ταινία, ήταν πάρα πολύ συγκεκριμένος, είχε πάρα πολύ μεγάλη αντίληψη του τι ζητούσε, είχε ψάξει πολύ εις βάθος, είχε μελετήσει πολύ αυτό το θέμα περί αλκοολισμού κι εξάρτησης. Οπότε, του βγήκε μια πολύ μεγάλη φυσικότητα στο γύρισμα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος