Μπομπ Μενέντεζ και Τζέφρι Πάιατ στο Φόρουμ της Αλεξανδρούπολης

Στην Αλεξανδρούπολη διεξάγεται σήμερα και αύριο το 1ο Φόρουμ για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Μάλιστα, ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην επιλογή της Αλεξανδρούπολης ως τόπου διεξαγωγής του συνεδρίου, μιας πόλης που εξελίσσεται σε οικονομικό και ενεργειακό κόμβο για την περιοχή.

Πάρα πολλοί είναι οι προσκεκλημένοι, οι οποίοι είτε δίνουν το «παρών» είτε μέσω μηνυμάτων συμμετέχουν στις διάφορες συζητήσεις, που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Παρέμβαση αναμένεται να κάνει ο πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μπομπ Μενέντεζ, ο οποίος θα αναφερθεί στο συνέδριο αυτό και μάλιστα στην τοποθέτησή του αναμένεται να πει ότι η ανατολική Μεσόγειος είναι μία πολλά υποσχόμενη περιοχή αλλά με επικίνδυνους ηγέτες σε Τουρκία και Ρωσία.

Από ‘κει και πέρα, λίγη ώρα νωρίτερα, ζωντανή παρέμβαση έκανε ο Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος ήταν πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα και αυτή τη στιγμή είναι βοηθός υπουργού Εξωτερικών και ταυτόχρονα υπουργός Ενέργειας. Αναφέρθηκε στα ενεργειακά θέματα, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη κυρίως στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης και τα οποία θα δημιουργήσουν μία διαφορετική εικόνα για τον ρόλο, που θα παίξει η Αλεξανδρούπολη και γενικά η Ελλάδα ενεργειακά στα Βαλκάνια αλλά και στην ανατολική Ευρώπη. Μάλιστα, τόνισε ότι η Ρωσία θα πρέπει να ξεχάσει τον ενεργειακό ρόλο, που έπαιζε στην περιοχή και από εδώ και στο εξής θα είναι πολύ μειωμένη η παρουσία της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος