Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης: Αλλάζει σελίδα με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Οι δυσκολίες που έχει προκαλέσει η πανδημία δεν αποθάρρυναν τη διοίκηση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης στο Ηράκλειο. Η σύγχρονη τεχνολογία δίνει νέα ώθηση στο μουσείο, στο οποίο συνεχίζονται τα έργα ανάδειξης των εκθεμάτων σε δύο επίπεδα του κτηρίου.
Με την ολοκλήρωση των έργων τους επόμενους μήνες οι επισκέπτες του ιδρύματος θα μπορούν να περιδιαβούν έναν μικρό υγρότοπο της Κρήτης, να παρακολουθήσουν ταινίες και να έχουν διαδραστική σχέση με τα εκθέματα. Ο στόχος είναι να αποκτήσει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης ένα ακόμα πιο σύγχρονο χαρακτήρα με τη χρήση υψηλής τεχνολογίας και βιωματικών μέσων, που θα μετατρέψουν την ξενάγηση στους χώρους του όχι απλά σε μία συναρπαστική, αλλά και εκπαιδευτική εμπειρία.
Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο Μουσείο να ξεχωρίζει, σύμφωνα με τον πρώην Διευθυντή του ιδρύματος Μωυσή Μυλωνά, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή “Περίμετρος” της ΕΡΤ3, είναι όχι τόσο τα σπάνια εκθέματα όσο το ότι παρουσιάζει τη βιοποικιλότητα και γεωποικιλότητας της Κρήτης, γεγονός που προσελκύει την προσοχή μικρών και μεγάλων επισκεπτών.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος