Για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο, έχουν δημιουργηθεί σε τρία γήπεδα του Κατάρ ειδικές «αίθουσες αισθητηριακών ερεθισμάτων», όπου οι αυτιστικοί θεατές, παιδιά, έφηβοι και νεαροί ενήλικες, μπορούν να αποσυρθούν όταν η εμπειρία του αγώνα γίνεται υπερβολική.
Για πολλά άτομα με αυτισμό, ο θόρυβος είναι μια αγωνιώδης εμπειρία. Τα δωμάτια έχουν σκοπό να βοηθήσουν εκείνους που θα μπορούσαν να «αναστατωθούν», δήλωσε η Άλισον Σάραφ, η οποία συμμετέχει στο έργο ως ιδρύτρια ενός καταστήματος για τη βοήθεια αυτιστικών παιδιών στη Ντόχα.
Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, δήλωσε ότι το μουντιάλ του Κατάρ θα είναι «το πιο προσβάσιμο Παγκόσμιο Κύπελλο όλων των εποχών». Θα υπάρξουν επίσης σχολιασμοί για τυφλούς και πρωτοφανή μέτρα για την είσοδο των φιλάθλων με αναπηρία στα γήπεδα.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος