Μουντιάλ 2022: Ακτιβιστής έσκισε 10.000 λίρες γιατί ο Μπέκαμ δεν αποσύρθηκε από πρεσβευτής του Κατάρ

Ο Βρετανός κωμικός και ακτιβιστής των ομοφυλοφίλων Joe Lycett έσκισε χαρτονομίσματα αξίας 10.000 λιρών (11.490 ευρώ), αφού έδωσε τελεσίγραφο στον πρώην αρχηγό της εθνικής ομάδας της Αγγλίας Ντέιβιντ Μπέκαμ να αποσυρθεί από το ρόλο του ως πρεσβευτή του Κατάρ στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Lycett δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα δώριζε τα χρήματα σε φιλανθρωπικό ίδρυμα αν ο Beckham συμφωνούσε να κόψει τους δεσμούς του με τη διοργανώτρια χώρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ή θα έσκιζε τα χρήματα πριν από την έναρξη του τουρνουά. Τελικά, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, ο Lycett, ντυμένος με ένα φόρεμα στα χρώματα του ουράνιου τόξου, δημοσίευσε πλάνα που τον δείχνουν να βάζει δύο στοίβες χαρτονομισμάτων των 5 λιρών σε ένα ξυλοκοπτικό μηχάνημα.

Ο Μπέκαμ, ο οποίος αγωνίστηκε μεταξύ άλλων για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Ρεάλ Μαδρίτης, εργάζεται για το Κατάρ, το οποίο έχει επικριθεί για τη μεταχείριση των ξένων εργαζομένων, τα δικαιώματα των LGBTQ+ και τους περιοριστικούς κοινωνικούς νόμους. Ο Lycett δήλωσε νωρίτερα ότι ο Beckham ήταν ένα «γκέι είδωλο» που δουλεύει για το Κατάρ, το οποίο είναι «ένα από τα χειρότερα μέρη στον κόσμο για να είσαι γκέι».

Ο Μπέκαμ δεν έχει αναγνωρίσει δημοσίως ούτε έχει απαντήσει στο τελεσίγραφο.

Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στο Κατάρ και οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου της χώρας έχουν προειδοποιήσει τους επισκέπτες κατά των δημόσιων εκδηλώσεων αγάπης, αλλά λένε ότι όλοι, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή το υπόβαθρό τους, είναι ευπρόσδεκτοι στη διοργάνωση. Η χώρα έχει επίσης αρνηθεί τις κατηγορίες για κακοποίηση εργαζομένων και δωροδοκία για να κερδίσει τα δικαιώματα διοργάνωσης του τουρνουά.

πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος