Το νησάκι των Ιωαννίνων είναι ένα από τα ελάχιστα κατοικημένα νησιά μέσα σε λίμνη στον κόσμο. Πρόκειται για έναν πευκόφυτο βράχο, του οποίου η έκταση δεν ξεπερνά τα 200 στρέμματα, με έναν παραδοσιακό ηπειρώτικο πετρόκτιστο οικισμό, στη λιμανίσια κόγχη του.
Με τα ταβερνάκια, τα πετρόκτιστα σπίτια, τα καλντερίμια, τα καταστήματα και τα καφέ αλλά και το εντυπωσιακό Mουσείο Αλή Πασά και Eπαναστατικής Περιόδου το νησάκι των Ιωαννίνων αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες.
Όπως τονίζει στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» ο διευθυντής του μουσείου Αλή Πασά, Φώτης Ραπακούσης ο επισκέπτης μπορεί να δει σπουδαία πράγματα. «Σήμερα εγκαινιάζουμε τη νέα αίθουσα, που είναι αφιερωμένη στην Ελληνική Επανάσταση», επισήμανε ο ίδιος.
Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιώμος
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος