Μόνο ελληνικές ταινίες θα προβληθούν στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 26 Μαρτίου

Μήνυμα στήριξης για τις ελληνικές ταινίες θα δοθεί στις 26 Μαρτίου με αφορμή την πανελλαδική ημέρα κινηματογράφου. Την ημέρα αυτή οι κινηματογραφικές αίθουσες θα προβάλλουν μόνο ελληνικές παραγωγές με την τιμή του εισιτηρίου να είναι μόλις 3 ευρώ.

«Το κέντρο μέσα στην ιστορία του έχει κάνει προσπάθειες κατά καιρούς να πλησιάσει την ελληνική ταινία και να τη δέσει με το ελληνικό κοινό. Η έννοια της κοινωνικής συμμετοχής σε μία προβολή μιας ταινίας είναι πολύ σημαντική, και γι’ αυτό θέλουμε να το κρατήσουμε ζωντανό στη χώρα μας, στηρίζοντας τη κινηματογραφική αίθουσα στην Ελλάδα», όπως ανέφερε ο Μάρκος Χολέβας, Πρόεδρος Κέντρου Ελληνικού Κινηματογράφου.

Η ημέρα του ελληνικού κινηματογράφου έχει ως βασικό στόχο να προσελκύσει περισσότερο κόσμο στις αίθουσες για παρακολούθηση ελληνικών ταινιών, καθώς το προηγούμενο έτος μόλις το 8% των εισιτηρίων αφορούσε ελληνικές παραγωγές.

Η δράση θα αφορά όλες τις κινηματογραφικές αίθουσες με άδεια λειτουργίας σε ισχύ, προσφέροντας τη δυνατότητα θέασης τόσο για μικρού, όσο και για μεγάλου μήκους ταινίες και ντοκιμαντέρ.

Ρεπορτάζ: Λία Χριστάρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος