Μητροπολίτης Άνθιμος: «Η ψυχή μου είναι γεμάτη από ευγνωμοσύνη»- Τελευταία Θεία Λειτουργία μετά την παραίτησή του, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, μόλις λίγες ημέρες μετά την παραίτησή του από τα καθήκοντά του.

Με λίγες λέξεις ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, συγκινημένος και καταβεβλημένος από τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, απηύθυνε για τελευταία φορά χαιρετισμό στους πιστούς που βρέθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, μετά το τέλος της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Στο ναό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης, παρευρέθηκαν Μητροπολίτες και μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου όπου έγινε ανάγνωση της επιστολής της παραίτησής του μέσα από την τελευταία Ποιμαντορική Εγκύκλιό του ως Ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος, ανέλαβε τα καθήκοντά του ως Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης το καλοκαίρι του 2004 και 19 χρόνια μετά υπέβαλε την παραίτησή του για λόγους υγείας. Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία αναφέρθηκε στην πνευματική προσωπικότητα και το πολύπλευρο έργο του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου.

Ο Υφυπουργός σημείωσε ότι η παρακαταθήκη που αφήνει ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, θα αποτελεί για όλους, κληρικούς και πιστούς, ακένωτη πηγή έμπνευσης, οδηγό αγάπης, κατανόησης και διάθεσης για κοινωνική προσφορά.

«Παναγιώτατε. Σε εμένα τον ταπεινό έπεσε το βάρος του αποχαιρετισμού.

Είχα την ευλογία να αισθανθώ το μεγαλείο της ψυχής Σας και την αγάπη Σας για τον άνθρωπο, ως διοικητής του ιδρύματος «ο Άγιος Παντελεήμονας» και ως υποδιοικητής στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης, με αρμοδιότητα στους φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης.

Μετά από 19 χρόνια διακονίας στην καρδιά της Μακεδονίας, στην Ιερά Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης, στην τρίτη πατρίδα Σας, τολμώ να πω, ήλθε το πλήρωμα του χρόνου, όπως Εσείς με την απόφασή Σας το ορίσατε. Όχι το τέλος αλλά μια νέα αρχή.

Η παρακαταθήκη που μας αφήνετε, θα αποτελεί για όλους μας, κληρικούς και πιστούς, ακένωτη πηγή έμπνευσης, οδηγό αγάπης, κατανόησης και διάθεσης για κοινωνική προσφορά. Ήσασταν και παραμένετε πνευματικός ταγός του τόπου, με τα αισθητήρια πάντα ευαίσθητα στον ανθρώπινο πόνο και στα εθνικά ζητήματα. Απηχώντας τα αισθήματα όλων των πιστών, ως Υφυπουργός Εσωτερικών αλλά και ως πολίτης, θα ήθελα να Σας εκφράσω την απέραντη ευγνωμοσύνη μας για την προσφορά Σας στην πατρίδα και στον συνάνθρωπο», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης.

Ρεπορτάζ: Έλενα Αποστολίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος