Μήνυση για το θάνατο του τρίχρονου κοριτσιού στο Ιπποκράτειο

Θρήνος στο Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανιας όπου κηδεύεται το τρίχρονο κοριτσάκι, που κατέληξε μετά από δέκα μέρες νοσηλείας με τα αίτια θανάτου του να παραμένουν άγνωστα. Η οικογένεια θα ζητήσει από την εισαγγελία την κατάσχεση του ιατρικού φακέλου του παιδιού ενώ συνεχίζονται οι ιατροδικαστικές εξετάσεις.

Το κοριτσάκι νοσηλευόταν επί 10 ημέρες στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου με πόνους στον αστράγαλο και το χέρι. Οι εξετάσεις που διενεργήθηκαν δεν έδωσαν απαντήσεις στα αίτια του πυρετού και του πόνου που παρουσίαζε η μικρή. Στις 30 Απριλίου η 3χρονη διακομίσθηκε διασωληνωμένη στο Ιπποκράτειο όπου και κατέληξε δυο ωρες μετά.

Το ιατροδικαστικό πόρισμα θα ολοκληρωθεί μετά και τις επιπλέον εξετάσεις που ζητήθηκαν ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στο παιδί εντοπίστηκαν πνευμονολογικό και εγκεφαλικό οίδημα. Οι γιατροί έψαξαν επίσης τις πιθανότητες να είχε προσβληθεί από τη νόσο Kawasaki ή το σύνδρομο post covid αφού το παιδί είχε αντισώματα κορονοϊού. Οι γονείς κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου ζητώντας να διερευνηθούν τα αιτία θανάτου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ – ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος