Μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας

Πρωτοβουλία υπέρ του εμβολιασμού ανέλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας. Κοινή συνέντευξη τύπου έδωσαν για το  θέμα Διοίκηση και αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως είπε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, όλες οι παρατάξεις, αφήνοντας πίσω τις διαφορές τους, δίνουν μια κοινή μάχη, καθώς τα εμβόλια είναι ο μοναδικός δρόμος για την τελική έξοδο από την πανδημία. Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στην τηλεδιάσκεψη που είχε με τον πρωθυπουργό, στον οποίο κατέθεσε την πρόταση να γίνει μια διακαναλική συνέντευξη τύπου, με ειδικούς που θα ενημερώσουν όλους όσοι είναι διστακτικοί ή φοβούνται να εμβολιαστούν. Επίσης κάλεσε τις διαφημιστικές εταιρείες, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, να συμβάλλουν στην κατεύθυνση προβολής του μηνύματος υπέρ του εμβολιασμού. Σε ερώτηση σχετικά με τις συγκεντρώσεις κατά του εμβολιασμού ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι όλοι έχουμε δικαίωμα στη διαφωνία, κανείς όμως δεν έχει δικαίωμα να βάζει σε κίνδυνο την υγεία του διπλανού του.

Η πρωτοβουλία για αυτή την κοινή συνέντευξη ήταν του επικεφαλής του συνδυασμού «Πράξεις για τη Μακεδονία» και γιατρού Χρήστου Παπαστεργίου, που όλο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Όπως είπε «απευθυνόμαστε σε όλους, δεν κουνάμε το δάχτυλο σε κανέναν, απλώνουμε το χέρι για να διαβούμε όλοι μαζί αυτή τη δύσκολη περίοδο. Να φτάσουμε στην επόμενη μερα όρθιοι».

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πολιτικές διαφορές αλλά δεν είναι το μείζον. Είναι πολύ φτωχές όταν έχουμε θρηνήσει στη Θεσσαλονίκη χιλιάδες ανθρώπους» σημείωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Γιαννούλης. Ανάλογες ήταν οι τοποθετήσεις και των εκπροσώπων των υπολοίπων παρατάξεων.

«Επιστήμη ή σκοταδισμός» είναι το μήνυμα του Ιατρικού Σύλλογο Θεσσαλονίκης που με μια πρωτότυπη καμπάνια υπενθυμίζει ότι, οι πολίτες θα μπορούν να εμβολιάζονται χωρίς οικονομική υποχρέωση και στα ιδιωτικά ιατρεία.

Ρεπορτάζ: Τάσος Παντολέων

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος