ertnews.gr

Μίνα Γκάγκα: Βελτιωμένη η εικόνα στα νοσοκομεία, με τους εμβολιασμούς

07/06 14:18

Σαφώς πιο βελτιωμένη είναι η εικόνα στα νοσοκομεία, και αδειάζουν συνεχώς οι μονάδες ΜΕΘ έπειτα από την μαζική προσέλευση του κόσμου για εμβολιασμό. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαλαρώσουν τα μέτρα αυτοπροστασίας, οι μάσκες, η καθαριότητα και οι αποστάσεις επισημαίνει η Μίνα Γκάγκα, διευθύντρια της πνευμονολογικής κλινικής «Σωτηρία». Πρέπει να συνεχίσουμε να προσέχουμε γιατί δεν έχει ακόμη εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού, ούτε έχουν νοσήσει όλοι, για να αναπτύξουν φυσική ανοσία.

Αναφορικά με τα κίνητρα που σχεδιάζονται να δοθούν σε εκείνους που θα εμβολιαστούν, η κ. Γκάγκα θεωρεί ότι υπάρχουν ισχυροί λόγοι για να επιλέξει κάποιος τον εμβολιασμό, προκειμένου να κερδίσει την ζωή του πάλι. Καθημερινές δραστηριότητες θα είναι προσβάσιμες χωρίς μάσκες για τους εμβολιασμένους. Ακόμη και οι επαφές με εκείνους που για αντικειμενικούς λόγους δεν μπορούν να εμβολιαστούν, θα προσφέρει ασφάλεια. Η πιθανότητα ένας εμβολιασμένος να είναι υπερ-μεταδότης είναι πάρα πολύ μικρή, αλλά σε κλειστούς χώρους θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκες εφ’ όσον δεν είναι όλοι εμβολιασμένοι.

«Γύρω στο 70-80% είναι ένα καλό ποσοστό για την ανοσία της κοινότητας και έως τώρα έχει επιτευχθεί ένα ποσοστό της τάξεως του 25% με 30% πλήρως εμβολιασμένου πληθυσμού». Η επίτευξη του στόχου δεν είναι μακριά, εάν συνεχιστεί ο εμβολιασμός με τους ίδιους ρυθμούς αποφαίνονται οι επιστήμονες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version